Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την επίθεση στον Ηλία Κανέλλη

Οι προπηλακισμοί δεν μας φοβίζουν!

Ο τραμπουκισμός του όχλου έδειξε για μια ακόμη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύμα ο συνάδελφος μας Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος σήμερα δέχθηκε άνανδρη επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου εργάζεται. Ποιο ήταν το «σφάλμα» του Ηλία; Ότι θέλησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας χωρίς να πάρει... «άδεια» από τους «ερυθροφρουρούς» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Οι εν λόγω «επαναστάτες» όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Ηλία Κανέλλη την είσοδο στο κτίριο, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισμούς, με κτυπήματα και ύβρεις. 
Οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας απέδειξαν ότι για όσους διαφωνούν μαζί τους η «απάντηση» είναι η βία, η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων, η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και φυσικά η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Ε λοιπόν δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό ότι χρώμα και να έχει. Και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε. Γιατί δεν δεχόμαστε ότι η μοίρα της κοινωνίας μας είναι να συμβιβαστεί με τη βία και τους τραμπουκισμούς.

Υ.Γ. Για την ιστορία. Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε εκφράσει την συμπαράσταση της στον απολυμένο οδηγό του ΔΟΛ Παναγιώτη Βενέτα και είχε ζητήσει την επαναπρόσληψη του θεωρώντας την απόλυση του άδικη καιν αντισυναδελφική. Τι ειρωνεία! Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται για τον απολυμένο προπηλάκισαν έναν εργαζόμενο του οποίου η παράταξη στηρίζει τον Παν. Βενέτα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
"Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου. Ο λόγος; Διότι ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες, απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες είτε από αριστεριστές είτε από κεντρώους είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία".

6 σχόλια:

  1. Καλά συνάδελφοι, ό,τι ανοησία σας πει ο Κανέλλης θα τη δημοσιεύετε και ως θέση?
    Δεν ρωτάτε και κανέναν?
    Για τους άλλους 800 εργαζόμενους που δέχτηκαν να θυσιάσουν δύο βήματα από τη ζωή τους, ως συμπόνοια για τους άνεργους και τους απολυμένους, και να μπουν από τη δίπλα πόρτα δεν έχετε να πείτε τίποτα?
    Ασφαλώς υπάρχουν πάντα "αμέριμνοι" και αναίσθητοι για τη βία των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα της ανεργίας.
    Και δεν ντρέπονται να επιτίθενται φυσικά στους πεινασμένους διεκδικώντας το δικαίωμα στη δική "τους" δουλίτσα απέναντί τους, για να φωνάζουν μετά μαζί με τους λύκους "με προπηλάκισαν", "με προπηλάκισαν" αυτοί (που πήγα να διεμβολίσω)...
    Αλλά ίσως οι ίδιοι ξέρουν από πείρα δική τους πώς να πετάνε με τη βία τους ανθρώπους έξω όταν τους το ζητήσει το αφεντικό (ίδια πείρα).
    Μη ρεζιλεύεστε ρε συνάδελφοι.
    Ακόμα και από επαγγελματική δεοντολογία, "διασταυρώστε την είδηση"...

    Τάσος Αναστασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε Τάσο Αναστασιάδη διασταυρώσαμε την είδηση και μάθαμε ότι ο Ηλίας Κανέλλης προπηλακίστηκε στην προσπάθεια του να μπει από την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Είναι ψέματα αυτό; Συνέβη ή όχι; Σεβόμαστε τους 800 εργαζομένους που μπήκα από τη διπλανή είσοδο. Εσύ γιατί δεν σέβεσαι κάποιον που θέλει να μπεί από την κύρια είσοδο; Οπως έχουν το δικαιώμα να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του Παναγιώτη Βενέτα (η οποία όπως μάθαμε πάρθηκε πίσω και χαιρόμαστε γι αυτό...) έτσι και ο κάθε Κανέλλης εχει δικαιώμα να μπει στο χώρο εργασίας του από την κεντρική είσοδο.
    Και αγαπητέ Τάσο μην μας κάνεις υποδείξεις. Ούτε αναίσθητοι στην πείνα των ανέργων είμαστε καθώς αρκετοί από εμάς είναι άνεργοι, ούτε αμέριμνοι στα μεγάλα προβλήματα του χώρου και της κοινωνίας. Απλά εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα των συναδέλφων και γενικότερα των ανθρώπων.

    Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας το σχόλιο του κ. Αναστασιάδη, προτείνω να διαγράψει η ΕΣΗΕΑ και τον επαίσχυντο Ηλία Κανέλλη για έλλειψη αλληλεγγύης προς τους ανέργους και απολυμένους. Κάπως έτσι δεν αιτιολογήθηκε η διαγραφή και του Π. Μανδραβέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βρίσκω email στο site για να στείλω το κείμενο της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ.
    Νομίζω πάντως ότι σας αφορά (έστω και αν, διακριτικά, δεν σας αναφέρει).
    Όπως λέει το ίδιο το κείμενο, "θα θέλαμε τουλάχιστον οι παρατάξεις των σωματείων μας να τοποθετούνται επί των πραγματικών περιστατικών. Και όσες παρασύρονται να έχουν το σθένος να διορθώνουν".
    Μπορείτε να το βρείτε στο μπλογκ του εκπροσώπου του Βήματος, στη σελίδα:
    http://etovima.blogspot.gr/2012/12/7122012.html
    Και ασφαλώς μπορείτε να ρωτήσετε και τον Ηλία, αν έχει έστω και ένα κόμμα λάθος στην περιγραφή...
    Μετά από αυτά, η ευθύνη των ανακοινώσεών σας, με γνώση αυτή τη φορά, θα είναι απολύτως δική σας.
    Τάσος Αναστασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Τάσο Αναστασιάδη, αν και δεν θέλουμε να μπούμε στο "παιχνίδι των ανακοινώσεων" θα απαντήσουμε γιατί δεν πρέπει να αιωρούνται πράγματα εναντίον μας.

    Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση τοποθετήθηκε δημόσια ενάντια στην απόπειρα ορισμένων να παρεμποδίσουν την είσοδο του Ηλία Κανέλλη στο κτίριο της εφημερίδας όπου εργάζεται. Διατηρούμε το δικαιώμα να θέλουμε οι συνάδελφοι μας να μπαίνουν από την κύρια είσοδο του χώρου εργασίας τους.

    Δεν χαρακτηρίσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ φασίστα. Δεν ταυτίσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ με ρατσιστή εγκληματία. Μακριά από εμάς τέτοιες προσπάθειες λασπολογίας.

    Ομως όταν μια ομάδα ατόμων σε εμποδίζει, σε βρίζει (γιατί άραγε φίλε Τάσο Αναστασιάδη δεν αναφέρεις τις ύβρεις προς το πρόσωπο του Ηλία Κανέλλη;) λυπούμαστε αλλά και προπηλακισμός είναι και συμπεριφορά όχλου και "φασιστική" με την έννοια της επιβολής είναι.

    Επαναλαμβάνουμε ότι όπως έχουν το δικαιώμα να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του Παναγιώτη Βενέτα έτσι και ο κάθε Κανέλλης εχει δικαιώμα να μπει στο χώρο εργασίας του από την κεντρική είσοδο.

    Για εμάς το θέμα έχει κλείσει και ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ιδιαίτερα μάλιστα από τι στιγμή που ο Π. Βενέτας επέστρεψε στην εργασία του, κάτι που είχαμε υποστηρίξει και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Οσο αφορά την "απειλή" περί ευθύνης των ανακοινώσεων μας. Αν κάποιοι θέλουν να στοχοποιήσουν πρόσωπα και παρατάξεις (κάτι που με λύπη μας βλέπουμε ότι προσπαθεί να κάνει η ανακοίνωση της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ παρομοιάζοντας π.χ. τον Ηλία Κανελλή με την... Μαρία Αντουανέτα), η ευθύνη για ότι συμβεί, με γνώση αυτή τη φορά (όπως αναφέρεις και εσύ...) θα είναι απολύτως δική τους.

    Εμείς θα λέμε πάντα την άποψη μας και θα αγωνιζόμαστε να υπάρχει ελευθερία λόγου & εκφράσης για όλους και όχι μόνο για όσους τυχόν συμφωνούν ιδεολογικά, φιλοσοφικά & πολιτικά μαζί μας.

    Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειμαι δημοσιπγράφος αλλά αν η πλειοψηφία των εργαζομένων και των οργάνων τους ηταν να περιφρουρίσουν ( αν γνωρίζεται τι σημαίνει αυτό ) την εισοδο τότε καλά έκαναν στον κο Κανέλλη. Οσον αφορά τους δημοσιογράφους ( οχι στην πληοψηφία τους αλλά αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ) ο Μπαξεβάνης το λέει καθαρά : .............. Η Ελλάδα κυβερνιέται από μια κλειστή ελίτ εξουσίας που αποτελείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες που ευνοούνται και παρανομούν, από πολιτικούς που τους ευνοούν και τους νομιμοποιούν και από δημοσιογράφους που αντί να πουν την αλήθεια την αποκρύπτουν. Η σύλληψή μου και η δίκη μου μεταδόθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Όχι όμως από τα ελληνικά. Δεκάδες συνάδελφοι με έπαιρναν τηλέφωνο για να μου δηλώσουν ότι έχω δίκιο, αλλά κανένας δεν το έγραψε στο Μέσο που δούλευε. Πώς να το γράψει; Οι ιδιοκτήτες είναι στην λίστα Λαγκάρντ... http://www.koutipandoras.gr/?p=29528

    ΑπάντησηΔιαγραφή