Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι κινητοποιήσεις στα Δημόσια & Δημοτικά ΜΜΕ

Μετά από 9 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων στα δημόσια & δημοτικά ΜΜΕ, κατέθεσα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πρόταση για την αναμόρφωση των κινητοποιήσεων, προτείνοντας να εκπονηθεί από το σωματείο πρόγραμμα κυλιόμενων στάσεων εργασίας ανά ημέρα στα δημόσια & δημοτικά ΜΜΕ, πρόταση που έχουν καταθέσει στο ΔΣ της Ένωσης και οι συνάδελφοι εκπρόσωποι από την ΕΡΑ, το ΑΠΕ & το Κανάλι 1 οι συνελεύσεις των οποίων ζητούν οι κινητοποιήσεις να πάρουν μορφή στάσεων εργασίας.
Θεωρώντας ότι ο πρώτος κύκλος των κινητοποιήσεων που έχουν σαν στόχο την υπογραφεί Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα δημόσια & δημοτικά ΜΜΕ «έκλεισε», πρότεινα να ανοίξουμε έναν καινούργιο διαφοροποιώντας τον τρόπο των κινητοποιήσεων μας διεκδικώντας ταυτόχρονα την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόσο της κυβέρνησης (που έχει εκπονήσει την Κ.Υ.Α), όσο και της ηγεσίας της ΕΡΤ που δεν μπορεί να παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» σ’ αυτό το κορυφαίο θεσμικά και εργασιακά ζήτημα. Η πρόταση μου συγκέντρωσε 3 ψήφους (σε σύνολο 10 παρόντων στο Δ.Σ.) και απορρίφθηκε.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. είναι σεβαστή, όμως η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όχι μόνο στα δημόσια & δημοτικά ΜΜΕ αλλά για όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, δεν πρέπει να γίνεται με «ορίζοντα» τις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ και κυρίως κανένας δεν πρέπει να παίζει στη πλάτη εκατοντάδων εργαζόμενων δημοσιογράφων παιχνίδια «επαναστατικής» και «αντιμνημονιακής» γυμναστικής.

Μάκης Διόγος

Εκπρόσωπος Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου